2012/01/27

El passat que va marcar Alemanya: S'està repetint la història?

Moltes vegades s'ha dit que qui no coneix la història està condemnat a repetir-la. Però també podem dir que una determinada "memòria històrica" pot condicionar fortament les polítiques en el moment present. En pocs casos aquest fet s'ha fet més palés que en l'Alemanya actual, on el record de la hiperinflació de la República del Weimar condiciona fortament la seva política econòmica actual.

A continuació us presentem dos vídeos del programa Valor Afegit de TV3, sobre les conseqüències de la crisi bancària i les polítiques d'austeritat. Feu especial atenció al període 1929-1932 (minut 8.53).  També és molt interessant la visió en el segon vídeo de l'economista Heiner Flassbeck, director de divisió d'UNCTAD.

Presentació de Valor Afegit

"La història econòmica alemanya de la primera meitat del segle XX ha marcat a una societat obsessionada per controlar els preus. Els mostrem un documental del Bundesbank que fa pensar en els paral·lismes entre aquella crisi i l'actual. Ens recorda els greus problemes que va comportar la hiperinflació, però, també, ens descobreix uns períodes més desconeguts: el de la deflació i l'anomenada inflació amagada".





No hay comentarios:

Publicar un comentario